Finalcut Dersleri

Forum => Genel Tartışma => Konuyu başlatan: makos üzerinde Eylül 12 2007, 07:17:28



Konu Başlığı: final cut pro yu yeni yukledim camerayi tanitmam gerekiyormu?
Gönderen: makos üzerinde Eylül 12 2007, 07:17:28
Slmlar
benim bir macbook pro m var yeni bir final cut 5.1 yukledim ilkkez  kullanacagim bu programi ama capture yapamiyorum.Acaba camera yi tanitmam gerekiyomu,suanda sony hdv1080i kullaniyorum,eger gerekiyorsa bunu nasil yapabilirim.
konuyla ilgili bilgi verenlere simdiden minnettarim..
herkese iyi calismalar


Konu Başlığı: Ynt: final cut pro yu yeni yukledim camerayi tanitmam gerekiyormu?
Gönderen: oguzk üzerinde Eylül 12 2007, 13:42:09
fcp'yu actiktan sonra file > easy setup'a girin ve projeyi hdv 1080i olarak setup edin once, eger yine olmuyorsa kamera'yi playback komutuna almak, o da olmuyorsa kamera bu modda ve acikken sistemi tekrar baslatmak ya da refresh device yapmak sorunu cozecektir sanirim.

not: pardon, easy setup'a file menusunden degil, final cut pro menusunden giriliyormus, simdi farkettim. refresh a/v devices da view menusunde.


Konu Başlığı: Ynt: final cut pro yu yeni yukledim camerayi tanitmam gerekiyormu?
Gönderen: makos üzerinde Eylül 12 2007, 15:34:20
sayin Oguzk
Verdiginiz bilgi icin cok tesekkurler solediklerinizi yaptiktan sonra camera controllerini saglaya bildim ama capture hala problemli yani yapilamiyo herhangi bir bilgi de verilmiyor,yani uyari mesaji falan  kurcaliyorum hala halledecegim umarim.
tekrar tesekurler ilginize..


Konu Başlığı: Ynt: final cut pro yu yeni yukledim camerayi tanitmam gerekiyormu?
Gönderen: cinedev üzerinde Eylül 12 2007, 23:25:06
Kamerayı diğer programlar görüyor mu? Mesela iMovie, Toast gibi.


Konu Başlığı: Ynt: final cut pro yu yeni yukledim camerayi tanitmam gerekiyormu?
Gönderen: oguzk üzerinde Eylül 13 2007, 03:38:35
ayarlarla oynamis olma ihtimalinize karsi, easy setup'tan tekrar hdv 1080i50'yi isaretleyip setup deyin, sonra description kismina capture edeceginiz kliple ilgili bilgi yazin ve capture tool'daki play isaretine basin, goruntu yurumeye baslayinca da now'a basin. eger bir sorun varsa mutlaka capture islemi durur ve uyari gelir.
ya da islemi nasil yaptiginizi anlatin; belki hatali bir yontem izliyor olabilirsiniz.
kameranizin pal mi, eger hem pal hem ntsc modu varsa, kaydi pal modunda almis olmaniz gerekiyor. ama bu durumda da capture sirasinda sistem 'timecode break' uyarisi verir.
simdilik aklima gelen bunlar.


Konu Başlığı: Ynt: final cut pro yu yeni yukledim camerayi tanitmam gerekiyormu?
Gönderen: makos üzerinde Eylül 13 2007, 09:26:59
Sayin Cinedev  evet i movi de gorebiliyorum hemde hicbirsey yapmama gerek kalmadan genel prosudurle.
Sayin Oguz bey sizin solediklerinizi harfiyen yerine getirdim  capture yapabiliyorum ama bir pencere aciliyor yaptigim capture i orada goremiyorum goruntuyu yani sadce capture yaptimi  belirten bir yazi oluyor capture bitipte render a basladigimdaysa 20 yada 25 dakikalik bir goruntuye  15 saat gibi bir capture suresi veriyor  ama umutluyum hergecen gun 1 adim ilerliyoruz sayenizde .
saygilar iyi calismalar


Konu Başlığı: Ynt: final cut pro yu yeni yukledim camerayi tanitmam gerekiyormu?
Gönderen: moran üzerinde Eylül 15 2007, 17:00:42
Anlamadigim sey easy setaupu ayarladiniz, timeline'nizida ayarlamis oluyorsunuz. Neden bir daha render yapiyorsunuz. Bir yerde bir yanlislik var ama nerde? Sony hd kameralarda 60i ile cekme ozelligi var (NTSC yani saniyede 30 kare) basima geldigi icin soyluyorum, boyle cekilmis  goruntulerin pal ayarli finalcutlarda capturenda problem oluyor. Kamerayi bir kontrol edein derim cekim yaparken hangi formatta cektiniz. Sayet 60i cektiysenin kamerada bunu capture yaparken downconvert yapabilme sansiniz var. Aciklayici oldumu bilmiyorum.